اهداف سند چشم انداز توسعه نخواهیم رسید بلکه در سال 1405 با نبود امکانات انرژی در کشور مواجه خواهیم شد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیر امور اقتصادی و دارایی، اگر این رویه مصرف و اختصاص یارانه در کشور تداوم یابد، نه تنها به اهداف سند چشم انداز توسعه نخواهیم رسید، بلکه در سال 1405 با نبود امکانات انرژی در کشور مواجه خواهیم شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: قانون هدفمند کردن یارانه ها حذف آن نیست، بلکه اصلاح و قرار دادن یارانه ها در مسیر درست و صحیح است.
سیدشمس الدین حسینی روز شنبه در گردهمایی بزرگ مبلغان حوزه علمیه قم افزود: با اجرای این قانون، متناسب با افزایش هزینه ها منابع مالی نیز باز توزیع می شود.
وی افزود: قرار نیست هزینه های دهک های مرفه جامعه از جیب قشر ضعیف و متوسط جامعه پرداخت شود.
حسینی با بیان ضرورت اصلاح روش پرداخت یارانه ها، تصریح کرد: این اقدام مثبت و سازنده بر خلاف برخی از تصورات نوعی اصلاح در شیوه پرداخت است که می تواند شرایط نابسامان اقتصادی را تا حد بسیار زیادی سامان دهی کند.
وی هدفمند سازی یارانه ها را برطرف کننده بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور دانست و گفت: اجرای آن گامی موثر برای پیشرفت و عدالت است.
حسینی هدفمند کردن یارانه ها را اقدامی کاملا برنامه ریزی شده همراه با مطالعه و کارشناسانه دانست و گفت: این طرح از سطح نظریه گذشته و امروز به قانون تبدیل شده است و بدون شک همه مدیران اجرایی کشور برای اجرای هرچه زودتر آن دغدغه فراوانی دارند.
وزیر اقتصاد شیوه کنونی پرداخت یارانه ها را یک نوع بی عدالتی محض و تنها به نفع طبقه مرفه و به زیان قشر مستضعف جامعه دانست و افزود: در حالی که بسیاری از طبقات کم در آمد جامعه در روستاها و حتی شهرها از بسیاری از امکانات محروم هستند، شرایط به گونه ای است که طبقه ثروتمند جامعه به لطف داشتن درآمد مضاعف و مصرف بیشتر از یارانه بیشتری برخوردار می شود.
حسینی تصریح کرد: پرداخت یارانه در کشور ما در حالی صورت می گیرد که دهک هایی که از نظر در آمد در وضعیت خوبی قرار دارند نسبت به دهک های کم در آمد بیشتر از منابع انرژی و نفت و گاز استفاده می کنند که این هیچ گاه منطبق بر عدالت نیست.
وی در ادامه به تشریح ابعاد مختلف ضررهای وارده از ناحیه یارانه ها پراخت و افزود: پرداخت یارانه از جنبه های گوناگون مانند اتلاف انرژی ، انحراف و فساد موجب ضرر و زیان های متعددی شده است.
حسینی با بیان اینکه در کشور بیشترین یارانه مصرفی به بخش انرژی اختصاص می یابد، اظهار داشت: سالانه 80 هزار میلیارد ریال یارانه به بخش انرژی و مصرف انواع سوخت اختصاص دارد و این در شرایطی است که کل بودجه اختصاصی دولت برای عمران و سازندگی، 20 هزار میلیارد ریال است، یعنی 4 برابر بودجه عمرانی یارانه برای مصرف انرژی تعلق می گیرد.
وی زیان های مصرف در بخش انرژی را برای جامعه و اقتصاد کشور فراوان دانست و افزود: اختصاص یارانه مضاعف به بخش انرژی موجب می شود، تا در میان مردم استفاده از سوخت های فسیلی و کربنی که طبق آمار ارایه شده از سوی سازمان محیط زیست معادل 7 هزار میلیارد تومان اثرات تخریبی بر محیط طبیعی دارد، تبلیغ شود.
حسینی با بیان اینکه در کشور ما سالانه سه برابر کل مالیات دریافتی یارانه به بخش انرژی تعلق می گیرد، تصریح کرد: این رقم در کشور ترکیه که در همسایگی ما قرار دارد به گونه ای دیگر است و این کشور از یک سوم مالیات وضع شده بر انرژی مصرفی شهروندان خود درآمد کسب می کند.
وی همچنین افزود: متوسط بهره وری انرژی در دنیا 770 دلار به ازای هر بشکه نفت است، اما در کشور ما این آمار 220 دلار است.
وزیرامور اقتصادی و دارایی هشدار داد: اگر این رویه مصرف و اختصاص یارانه در کشور ما تداوم یابد ما نه تنها به اهداف سند چشم انداز توسعه نخواهیم رسید، بلکه در سال 1405 با نبود امکانات انرژی در کشور مواجه خواهیم شد.
وی همچنین قاچاق کالا را یکی دیگر از عوارض منفی پرداخت یارانه به انرژی ذکر کرد و افزود: هنگامی که یک کالا مثل بنزین به قیمت ارزان به دلیل اختصاص یارانه به فروش می رسد، سودجویان را بر این می دارد که این کالا را به آن سوی مرزها قاچاق کنند که این برای اقتصاد کشور امری زیان بار است.
ها

سخنگوی اقتصادی دولت: قانون هدفمند کردن یارانه ها به معنای حذف یارانه ها نیست
... وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اگر این رویه مصرف و اختصاص یارانه در کشور ما تداوم یابد ما نه تنها به اهداف سند چشم انداز توسعه نخواهیم رسید بلکه در سال 1405 با نبود امکانات انرژی در کشور مواجه خواهیم شد ... به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیر امور اقتصادی و دارایی، اگر این رویه مصرف و اختصاص یارانه در کشور تداوم یابد، نه تنها به اهداف سند چشم انداز توسعه نخواهیم رسید، بلکه در سال 1405 با نبود امکانات انرژی در کشور مواجه خواهیم شد ... وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: قانون هدفمند کردن یارانه ها حذف آن نیست، بلکه اصلاح و قرار دادن یارانه ها در مسیر درست و صحیح است ... سیدشمس الدین حسینی روز شنبه در گردهمایی بزرگ مبلغان حوزه علمیه قم افزود: با اجرای این قانون، متناسب با افزایش هزینه ها منابع مالی نیز باز توزیع می شود ... حسینی با بیان ضرورت اصلاح روش پرداخت یارانه ها، تصریح کرد: این اقدام مثبت و سازنده بر خلاف برخی از تصورات نوعی اصلاح در شیوه پرداخت است که می تواند شرایط نابسامان اقتصادی را تا حد بسیار زیادی سامان دهی کند ... وی هدفمند سازی یارانه ها را برطرف کننده بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور دانست و گفت: اجرای آن گامی موثر برای پیشرفت و عدالت است ... حسینی هدفمند کردن یارانه ها را اقدامی کاملا برنامه ریزی شده همراه با مطالعه و کارشناسانه دانست و گفت: این طرح از سطح نظریه گذشته و امروز به قانون تبدیل شده است و بدون شک همه مدیران اجرایی کشور برای اجرای هرچه زودتر آن دغدغه فراوانی دارند ...

وزیرامور اقتصادی و دارایی: قانون هدفمند کردن یارانه ها به معنای حذف یارانه ها نیست
... قم - وزیر امور اقتصادی ودارایی گفت: قانون هدفمند کردن یارانه ها حذف آن نیست، بلکه اصلاح و قرار دادن یارانه ها در مسیر درست و صحیح است ... به گزارش ایرنا، سیدشمس الدین حسینی روز شنبه در گردهمایی بزرگ مبلغان حوزه علمیه قم افزود : با اجرای این قانون، متناسب با افزایش هزینه ها منابع مالی نیز باز توزیع می شود ... وی با بیان ضرورت اصلاح روش پرداخت یارانه ها، تصریح کرد: این اقدام مثبت و سازنده بر خلاف برخی از تصورات نوعی اصلاح در شیوه پرداخت است که می تواند شرایط نابسامان اقتصادی را تا حد بسیار زیادی سامان دهی کند ... وی هدفمندسازی یارانه ها را برطرف کننده بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور دانست و گفت: اجرای آن گامی موثر برای پیشرفت و عدالت است ... حسینی هدفمند کردن یارانه ها را اقدامی کاملا برنامه ریزی شده همراه با مطالعه و کارشناسانه دانست و گفت: این طرح از سطح نظریه گذشته و امروز به قانون تبدیل شده است وبدون شک همه مدیران اجرایی کشور برای اجرای هرچه زودتر آن دغدغه فراوانی دارند ... وزیر اقتصاد شیوه کنونی پرداخت یارانه ها را یک نوع بی عدالتی محض و تنها به نفع طبقه مرفه و به زیان قشر مستضعف جامعه دانست وافزود: در حالی که بسیاری از طبقات کم در آمد جامعه در روستاها و حتی شهرها از بسیاری از امکانات محروم هستند، شرایط به گونه ای است که طبقه ثروتمند جامعه به لطف داشتن درآمد مضاعف و مصرف بیشتر از یارانه بیشتری برخوردار می شود ...

مدیرکل دفتر منطقه یک شرکت ساخت: کمبود قیر مهمترین مشکل توسعه شبکه های حمل و نقل کشور است
... مدیرکل دفتر منطقه یک شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل گفت: با حذف یارانه ها هزینه تأمین قیر چهار برابر می شود و باید راهکار مناسبی در خصوص پروژه های وزارت راه در نظر گرفت ... به گزارش باشگاه خبری فارس «توانا» به نقل از روابط عمومی شرکت ساخت، محمود محمدیان در خصوص بازدید هفته گذشته وزیر راه و ترابری از پروژه های راه سازی شمال شرق کشور توضیح داد: با توجه به این که اغلب پروژه ها به غیر از پروژه مشهد - سبزوار - تربت حیدریه به اتمام رسیده است، از کیفیت اجرای پروژه ها به ویژه پروژه سبزوار نیشابور بازدید به عمل آمد ... به گفته وی در حال حاضر کمبود قیر مهم ترین مشکل در توسعه شبکه های حمل و نقل است و از آنجا که با حذف یارانه ها هزینه تأمین قیر چهار برابر خواهد شد؛ شاهد افزایش هزینه در روسازی راه ها که 20 تا 25 درصد اعتبار هر پروژه را به خود اختصاص می دهد، خواهیم بود ...

شهریور؛ آغاز پرداخت یارانه های صنعتی
... مسوول طرح هدفمندکردن یارانه ها در وزارت صنایع و معادن از شناسایی 22 رشته فعالیت صنعتی آسیب پذیر ناشی از حذف یارانه ها خبر داد و گفت: پرداخت نقدی در بخش صنعت عمومیت ندارد ... «سید رضا فاطمی امین» در نشست بررسی تاثیرات هدفمند کردن یارانه ها در صنعت افزود: 140 رشته فعالیت در بخش صنعت شناسایی شده اند که 22 رشته آسیب پذیر تحت پوشش بسته های حمایتی قرار خواهند گرفت ... «فاطمی امین» تصریح کرد: تسهیلات پرداختی به بنگاه ها شامل برنامه بهره وری می شود که طی آن پروژه های کوچک و بزرگ به ترتیب به صورت سهل و دقیق از این تسهیلات بهره مند می شوند ... وی ادامه داد: بیش از 250 متغیر اثرگذار روی هزینه و درآمدهای بنگاه ها را تحلیل کرده ایم و این تسهیلات برای جبران آثار افزایش قیمت ها در 6 ماه تا یک سال نخست حذف یارانه ها است ... رییس ستاد تحول وزارت صنایع و معادن با اشاره به وجود سوء مدیریت در اداره صنایع کشور گفت: بسیاری از هزینه های صنایع به علت وجود این سوء مدیریت ها است که با اجرای طرح تحول اقتصادی برطرف می شود، زیرا دیگر نمی توان آن را در حاشیه امن یارانه ها پنهان کرد ... وی سازمان صنایع و معادن استان ها را مسوول اجرای طرح تحول در هر استان عنوان کرد و گفت: باید زیرساخت های قوی و محکم در اجرای طرح داشته باشیم که به منظور کارایی بیشتر داشتن مدیریت ساختاری قوی و منابع مالی ضروری است ...

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان : علت تک رقمی شدن تورم در سال 89 بالا بودن نرخ سود است
... انتظارات تورمی مردم در ارتباط با حذف یارانه ها بالاست و بانک مرکزی نرخ بهره را بالا تعیین کرده تا انتظارات تورمی قبل از حذف یارانه فعال نشود، اما نظر به اینکه حذف یارانه مدام به تعویق انداخته می شود و دوره زمانی قبل از حذف یارانه، بیش از حد طولانی شده است، سیاستهای انقباضی بانک مرکزی برگرفته نرخ بهره بالا بیش ازحد طولانی شده است و این ضمن مهار تورم به رکود سنگین انجامیده است ... ادیب گفت: اعمال سیاست تأخیری برای حذف یارانه ها به صلاح اقتصاد نیست، در صورت تأخیرهای بیشتر در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه، بالا نگه داشتن نرخ بهره به صلاح نیست، راه حل، رسیدن دولت و بانک مرکزی به اجماع در مورد رها کردن و یا اجرای قانون هدفمند کردن یارانه است ... وی افزود: در صورتی که استراتژی عدم اجرای قانون هدفمند کردن یارانه با تحریمهای جدید است، لذا سیاست انقباضی بانک مرکزی به صلاح است که رها شود و نرخ بهره کاهش یابد ... * با حذف یارانه و حفظ نرخ بهره، تورم تک رقمی باقی خواهد ماند ولی ... ادیب در ارتباط تورم در سال 89 اظهارداشت: اگر چاپ اسکناس جدید در سطح دو سال گذشته قلیل باشد حتی درصورت حذف یارانه ها برخلاف تصور عمومی تورم جدید ایجاد نمی شود ... وی افزود: با حذف یارانه جامعه باید 20 هزار میلیارد تومان بیشتر از سال قبل پرداخت کنند، بخش خصوصی ایران نمی تواند 30 هزار میلیارد تومان مالیات، 40 هزارمیلیارد تومان بهره، 10 هزارمیلیارد تومان بابت حق بیمه و 11 هزار میلیارد تومان بابت تراکم به شهرداریها پرداخت کند ...

فروش بنزین آزاد به میزان واردات بنزین نزدیک شد
... با کاهش سهمیه ماهانه بنزین،فروش روزانه بنزین آزاد 400 تومانی به 20 میلیون لیتر و حجم واردات بنزین نزدیک شدفرید عامری مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با اشاره به افزایش فروش بنزین آزاد که از آن به عنوان بنزین نیمه یارانه ای نام برد به مهر گفت: هفته گذشته متوسط فروش بنزین نیمه یارانه ای (با نرخ 400 تومان) به مرز 20 میلیون لیتر در روز نزدیک شده است ... با توجه به اعلام اجرایی شدن حذف یارانه ها از نیمه دوم سال جاری احتمال تغییر سهمیه ها و افزایش قیمت بنزین در مهر سال جاری قابل پیش بینی است ...

دبیر کل سابق بورس بررسی کرد: تاثیر هدفمندسازی یارانه ها بر بازار سهام
... عکس: نگار متین نیاگروه بورس- مجید اسکندری: دومین کنفرانس ملی بررسی آثار قانون هدفمندسازی یارانه ها بر اقتصاد، بازار سرمایه و مسکن روز پنج شنبه با حضور کارشناسان اقتصادی و مالی برگزار شد ... دکتر حسین عبده تبریزی در این کنفرانس با ارائه مقاله ای به بررسی آثار هدفمند کردن یارانه ها بر بازار سرمایه پرداخت ... وی نخست به تعریف تعدیل اقتصادی پرداخت و گفت: تعدیل اقتصادی یعنی حاکم کردن نیروهای بازار و به حداقل رساندن نیروهای مداخله گر و زمانی صورت می گیرد که بتوانیم سیستم قیمت ها را بر جامعه حاکم کنیم ... عبده تبریزی افزود: توقعی که ما از تعدیل اقتصادی داریم این است که فضای رقابتی در کشور ایجاد و بر مکانیزم های بازار تکیه شود و دولتی که تعدیل اقتصادی انجام می دهد به طور دائمی برای کشف قیمت ها بر مکانیزم بازار تکیه می کند ... دبیر کل سابق بورس سپس به بیان وجوه تعدیل اقتصادی پرداخت و گفت: کارشناسان وجوه متعددی را برای تعدیل اقتصادی بیان کرده اند که عبارتند از: آزادسازی قیمت ها، خصوصی سازی اقتصاد، اصلاح قوانین در جهت حرکت آزاد سرمایه و نیروی کار، تغییر تکنولوژی، افزایش بهره وری و بهبود مدیریت و سیستم مالی شرکت ها ... عبده ادامه داد: در شرایط امروز، تعدیل اقتصادی دارای سه وجه قیمت ارز، قیمت پول و قیمت حامل های انرژی است که اینها به هم مربوط هستند و نمی شود هزینه ها بالا رود، اما قیمت ارز ثابت باشد، اما ما جرات حل کردن هر سه عامل را نداریم و فقط حامل های انرژی را تغییر می دهیم ...

ماهاتیر محمد : حذف چند مرحله ای یارانه ها در مالزی یک ضرورت است
... کوالالامپور - ماهاتیر محمد نخست وزیر اسبق مالزی روز سه شنبه حذف مرحله به مرحله یارانه ها در این کشور را یک ضرورت دانست ... به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری غیرمتعهدها، نخست وزیر اسبق مالزی تاکید کرد که دولت در مسیر تلاش های خود جهت تقویت اوضاع مالی کشور، بایستی حذف یارانه ها را به آرامی صورت دهد ... وی تاکید کرد: به اعتقاد من کاهش یارانه ها بایستی به صورت چند مرحله ای صورت گیرد تا تبعات ناشی از آن چندان سنگین نباشد ... به گزارش واحد مدیریت اجرایی دولت مالزی ، میزان یارانه های صرف شده در این کشور در سال 2009 میلادی ، 74 میلیارد رینگیت (بیش از 22 هزار میلیارد تومان) و برای هر خانوار معادل 12 هزار و 900 رینگیت (نزدیک به 4 میلیون تومان) بوده است ...

دلایل واکنش سرد معامله گران به خبر «عرضه سیمان در بورس کالا»
... این در حالی است که بیش از دو سال است که سیمانی ها در پشت درهای بسته بورس کالا انتظار می کشند تا وارد عرصه جدیدی در خصوص شفاف سازی قیمت ها و همچنین ایجاد رقابتی سالم میان شرکت های این صنعت شوند ... این صنعت که سال ها است در بورس تهران در خواب زمستانی آرمیده است، هر از گاهی در فصل مجامع یا در فصل فعالیت صنعت ساختمان با حرکت برخی سهام سیمانی روبه رو می شود ... طی سال جاری نیز که اکثر سهام به خود تکانی دادند، سهام سیمانی در همان روال سابقه خود به سر می برند و تقریبا در برابر اخبار و حتی شایعه ها حالت خنثی به خود گرفته اند، اگر چه به عقیده برخی از کارشناسان صنعت سیمان از جمله صنایع قابل اتکا است و در طولانی مدت می تواند نتایج مطلوبی را برای سرمایه گذاران خود کنار بگذارد ... در همین رابطه عسگری مارانی، یکی از کارشناسان بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: خبر ورود سیمان به بورس کالا زمانی می توانست بر سهام سیمانی ها تاثیرگذار باشد که هنوز پولی وارد بورس نشده بود و تعدیل اقتصادی نیز انجام نشده بود ... بازار نسبت به تمام اخبار خوب واکسینه شدهعسگری مارانی با اشاره به این مطلب که بازار در مقابل اخبار مثبت واکسینه شده است، تصریح کرد: در حالی که همه سیمانی ها eps سال مالی گذشته را به خوبی پوشش داده اند و طرح های توسعه اکثر این شرکت ها پیشرفت مناسبی داشته است اما به دلیل مشکلات قدیم این صنعت، خبرهای خوب تاثیری روی سهام سیمانی ها ایجاد نمی کند ...
نظرات شما عزیزان: